اجتماعی
اجتماعی

اجتماعی

حیف ومیل در دولت احمدی نژاد


به گزارش نامه نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در گزارش عملکرد صد روزه دولت و برای اینکه مردم بدانند دولت یازدهم در چه شرایطی کارش را آغاز کرد،از خزانه خالی، کاهش ذخیره انبارهای کالاهای اساسی و کسری بودجه صحبت کرد.

  رییس جمهور گفت: «در اولین روزهای بعد از انتخابات، اولین مشکلی که با آن روبرو شدیم و برای من نگران‌کننده بود، شرایط کالاهای اساسی در کشور بود. گزارشی از وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفتم و در آن گزارش در ارتباط با وضعیت کالاهای اساسی در کشور توضیح داده شده بود. آنچه در گزارش آمده بود، مرا بسیار نگران کرد، چراکه ما فکر می‌کردیم کالاهای اساسی برای سه - چهار ماه در انبارها وجود دارد ولی در آن گزارش که سه - چهار روز بعد از انتخابات به دست ما رسید قید شده بود که کشور از لحاظ کالاهای اساسی از جمله گندم دچار مشکلاتی است، مثلاً در یکی از استان‌ها برای سه روز در سیلوها گندم وجود داشت.»

او با بیان این‌که در مرداد ماه با خزانه خالی مواجه بودیم، گفت: «خزانه کشور جایی است که درآمدهای دولت به آنجا منتقل می‌شود و مخارج هم از آنجا تامین می‌شود. طبق قانون بودجه باید ماهانه 17 هزار و 500 میلیارد تومان درآمد می‌داشتیم. چون طبق قانون بودجه درآمد ما در سال 210 هزار میلیارد تومان بوده است.روزی که من کار خود را شروع کردم یعنی 12 مردادماه، موجودی خزانه حدود 1280 میلیارد تومان بود. ما باید آخر ماه، میزان 7 هزار و 500 میلیارد تومان حقوق پرداخت می‌کردیم که از این مبلغ فقط 2 هزار و 870 میلیارد تومان در خزانه موجود بود. یعنی دولت باید بیش از 4 هزار و 600 میلیارد تومان از بانک استقراض می‌کرد.»

البته روحانی دلیل اعلام آمار و ارقام را فرار از مشکلات ندانست و گفت:‌«من فقط به این دلیل ارقام را اعلام می‌کنم که مردم شرایط را درک کنند. ما مشکلات کشور را با کمک خداوند و مردم حل می‌کنیم. در همین مدت 100 روزه در مسئله تورم، توانستیم یک قدم مهم برداریم. مسئله تورم برای من آنقدر مهم است که تقریبا هر دو سه روز یک بار از مسئولان درباره تورم سوال می‌پرسم و هر هفته هم از میزان تورم آمار می‌گیرم.»

این آمار در حالی اعلام شد که به گفته روحانی و براساس آمار، دولت دهم پولدارترین دولت و در عین حال بدهکارترین دولت بوده و این شرایط اقتصادی از دولت دهم به دولت یازدهم به ارث رسید.

امروز و پس از گذشت کمتر از یک روز از ارائه این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به شرایط اقتصادی کشور گفت: «ما نباید اجازه می دادیم در دولت دهم بیت المال حیف و میل و خزانه خالی شود و یا نباید آخرین ریال ها را هزینه می کردیم؛ ما نباید قولهای بیش از ظرفیت های موجود به مردم می دادیم و انتظارات آنها را بالا می بردیم.»

البته بعضی ها نیز به این گزارش اعتراض داشتند.جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه و عضو کمیسیون امنیت ملی،ضمن انتقاد به بخش هایی از صحبت های روحانی گفت:« روحانی در گزارش دیشب بیشتر مایل بود گزارش دهد که دولت را در چه شرایطی را تحویل گرفته و به نظر می رسد این بخش از اظهارات ایشان تند بود، شرایط ایجاب می کند از حاشیه ها پرهیز کنیم.»

دکتر رضا مقدس رئیس سابق دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه درباره سخنان دیشب رئیس جمهور گفت : آقای روحانی دیشب همه تقصیرها را به گردن آقای احمدی ن‍ژاد انداخت و به این نکته تاکید کرد که آن چه از دولت قبلی برجای مانده تنها بدهی های سنگین بوده است و بس. متاسفانه در دولت جدید مفهوم اقتصاد مقاومتی نهادینه نشده و در سیاستگذاری ها هم از این ادبیات استفاده نشده است. درست است که مشکلات زیاد است اما بدون شک اگر دولت به مفاهیم اقتصاد مقاومتی در اقتصاد بیشتر توجه میکرد وضعیت بهتر از الان بود. من فقط یک دانشگاهی ام و در دولت قبل مسولیت اجرایی نداشته ام اما بهتر است برای تنویر افکارعمومی مسولان اقتصادی احمدی ن‍ژاد به این آمارها واکنش نشان دهند. »

دکتر ابراهیم رزاقی عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران هم گفت:« آن چه من دیدم این بود که آقای روحانی آنچه باید میگفت نگفت ؛به عنوان مثال ایشان نگفت برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی چه کرده است؟ روحانی فقط آماردولت قبل را ارائه داد و اظهارات ایشان به نظر من بیشتر شبیه تخریب دولت قبل بود تا گزارش عملکرد دولت خود در ۱۰۰ روز گذشته.ما قبول داریم که دولت آقای احمدی نژاد در برخی جاها غیر کارشناسی عمل کرده اما واقعیت این است که دولت جدید نیز در برخی از مسائل ادامه دهنده همان اشتباهات گذشته است.»

سرنوشت نامعلوم مازاد درآمد دولت دهم

این آمار در حالی اعلام شد که پیش از این هم حرف و حدیث هایی درباره مازاد درآمد دولت مطرح شده بود. براساس گزارشی که مدتی پیش خبرآنلاین منتشر کرد و براساس گزارش‌های رسمی، میزان درآمد دولت های نهم و دهم از چهار منبع صادرات نفتی، اوراق مشارکت، مالیات و فروش شرکت‌های دولتی 980 میلیارد دلار بوده است. درواقع از سال‌ 88 تا 91 سرجمع بودجه عمومی کشور رقمی معادل 824 میلیارد دلار بوده و این یعنی 154.5 میلیارد دلار مازاد درآمد برای دولت دهم که البته مشخص نیست که کجاست!

بخشی از این مازاد درآمد باید بر اساس قانون به صندوق توسعه ملی وازیر شده باشد اما الان موجودی صندوق رقمی بین 30 تا 50 میلیارد دلار است. یعنی رقمی بیشتر از 100 میلیارد دلار از منابع ارزی و ریالی در دولت‌های نهم و دهم باید در چرخه اقتصادی کشور خرج شده باشند که بازهم معلوم نیست کجا!

پیش از گزارشی که رییس جمهور دیشب به مردم ارائه کرد هم، بسیاری از مسئولان کشور مسائلی را درباره درآمد و بدهی های دولت دهم و وضعیت اقتصادی کنونی کشور، مطرح کرده بودند. چند روز پیش عوض حیدرپور، نماینده شهرضا در مجلس شورای اسلامی، گفت: «هربار که به سیاست​های اقتصادی دولت قبل انتقاد می​شود، «جیغ و داد»شان بلند می​شود که سیاه نمایی نکنید.»

به گزارش مهر، او با اشاره به اینکه فاصله درآمدهای دولت پیشین و سرجمع بودجه​هایش 150 میلیارد دلار است، درخواست کرد به نمایندگان مجلس گزارش داده شود که این مبلغ کجاست.

نظرات 1 + ارسال نظر
قصه گو 1392/09/19 ساعت 15:18

سلام دوست من
وبلاگت رو نه دقیق اما به شکلی کلی مطالعه کردم
از اینکه یک سری اخبار رو خلاصه و در کنار هم آورده بودی خوشم اومد.
راستش من خیلی سیاست رو با اسم اشخاص و نسبت ها نمی شناسم. من بیشتر به روند و تاثیرات تصمیمات و اقدامات سیاسی علاقه مندم شاید بیشتر در حیطه تاریخ و جامعه شناسی بشه جا داد علاقه من رو
نمی گم با همه ی دیدگاه هات موافقم اما دوست دارم نظراتت رو بخونم.
موفق باشید

ممنونم.شما لطف دارید.ولی ادرس وبتونو ندارم.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد